+420296399305

+420296399305

Illustration

Jak importovat objednávky z Etsy (CSV a autorizace obchodu Etsy) do West Parcel

Pokud má váš obchod Etsy platby Etsy, objednávky se na vašem účtu West Parcel automaticky nezobrazí. Existuje však způsob, jak i nadále používat službu West Parcel a snadno vytvářet zásilky pro své zákazníky za snížené ceny.

Zůstatek na účtu West Parcel si můžete doplnit a vytvářet zásilky svých objednávek pomocí systémů PayPal a Payoneer. Tyto prostředky můžete použít k vytvoření zásilky, zaplacení marketingových služeb a zaplacení služeb společnosti West Parcel.

Chcete-li zpracovat své objednávky, můžete
- autorizovat svůj obchod Etsy v systému West Parcel,
- stáhnout soubor CSV s objednávkami z vašeho obchodu Etsy a poté jej nahrát do účtu West Parcel.

Autorizace obchodu Etsy ve službě West Parcel

Tento typ integrace vám pomůže synchronizovat objednávky z vašeho obchodu Etsy s účtem West Parcel na několik kliknutí. Synchronizované objednávky se zobrazí jako externí položka ve vašem účtu, odkud můžete vytvořit zásilku pomocí zvoleného způsobu přepravy, včetně

-
UPS
-
Konsolidace služeb Direct

Abyste mohli synchronizovat objednávky s Etsy, musíte svůj obchod Etsy jednou autorizovat. To lze provést dvěma způsoby. Prvním způsobem je kliknout na ikonu člověka v pravém horním rohu vašeho účtu West Parcel a vybrat možnost "Etsy autorizace".

Illustration

Druhým způsobem je přejít do nabídky "Moje zásilky" - "Externí produkt" a kliknout na tlačítko "Importovat z Etsy".

Illustration
Illustration

Poté v otevřeném okně na kartě "Download from Etsy" klikněte na tlačítko "Authorisation" a označte, že souhlasíte s pravidly přepravy.

Po kliknutí na tlačítko "Přihlásit se" budete přesměrováni na přihlašovací stránku obchodu Etsy. Budete muset zadat přihlašovací jméno a heslo k obchodu (které chcete propojit se systémem West Parcel pro synchronizaci objednávek). Poté se zobrazí okno s podmínkami spolupráce, kde je třeba udělit povolení k autorizaci.

Illustration

Pokud vše proběhlo úspěšně, vrátíte se na svůj účet West Parcel a uvidíte oznámení, že autorizace proběhla úspěšně.

Illustration

Po úspěšném přihlášení do Etsy můžete synchronizovat své objednávky na vámi zvolené období. Za tímto účelem přejděte ve svém účtu West Parcel do nabídky "Moje zásilky" - "Externí zboží" a klikněte na tlačítko "Importovat z Etsy". Tam v záložce "Nahrát z Etsy" budete moci vybrat dříve přidaný obchod Etsy (pokud jich je více), a pokud je přidán pouze jeden obchod, zobrazí se automaticky, vyberte období, za které chcete objednávku přidat, a klikněte na tlačítko "Nahrát".

Illustration

V dalším okně se zobrazí seznam dostupných objednávek a vy můžete označit ty, které chcete přidat do systému West Parcel.

Illustration

Po označení potřebných objednávek klikněte na tlačítko "Nahrát" a objeví se v nabídce "Externí zboží". Při příštím importu objednávek již nebudete muset procházet autorizací obchodu, stačí zadat název obchodu a vybrat období, za které chcete objednávky přidat.

Jak stáhnout soubor CSV z Etsy

Illustration

1. Otevřete Správce obchodu svého obchodu a klikněte na Nastavení.

Illustration

2. Obrácený režim "Možnosti".

3. Přejděte na kartu "Download Data" a přejděte dolů na "Orders".

Illustration

4. V prvním rozevíracím seznamu vyberte možnost "Order Items".
Níže vyberte měsíc, pro který chcete stáhnout informace o objednávce.
Kliknutím na tlačítko "Stáhnout CSV" stáhnete hotový soubor pro vybrané období.

Illustration

Jak nahrát soubor CSV do svého účtu West Parcel

1. Ve svém účtu West Parcel přejděte na kartu "Moje zásilky" - "Externí zboží" a klikněte na tlačítko "Importovat z Etsy".

Illustration
Illustration

2. Klikněte na "Choose File" a vyberte připravený soubor CSV s objednávkami z vašeho obchodu Etsy.
Označte, že souhlasíte s podmínkami služby West Parcel.
Klikněte na tlačítko "Nahrát"

3. V okně náhledu souboru CSV můžete zaškrtnutím políček vybrat několik objednávek nebo všechny najednou.
Pokud máte v jedné objednávce na Etsy více produktů, zobrazí se to ve sloupci "Počet produktů" s příslušným číslem a budou importovány v různých transakcích (jedna transakce na produkt).
Pokud již byla objednávka odeslána, zobrazí se datum odeslání v příslušném sloupci "Datum odeslání".

Illustration

Možné chyby při nahrávání souboru z Etsy

1. Soubor, který chcete nahrát na svůj účet West Parcel, musí být v angličtině. Pokud máte v nastavení obchodu nebo prohlížeče povolen překladač, je třeba soubor zkontrolovat a přeložit do češtiny.
2. Pole poštovní směrovací číslo je povinné, po vygenerování souboru zkontrolujte, zda všechny transakce mají zadané poštovní směrovací číslo. Připomínáme, že pokud země nemá index (Hongkong nebo SAE), měli byste zadat "00000".
3. Také pole Stát musí být zadáno se správným kódováním, zkontrolujte prosím soubor, protože může obsahovat název města.

Při nahrávání importního souboru na účet West Parcel se v případě chyby zobrazí, jaké chyby se v souboru nacházejí, opravte prosím soubor a zkuste to znovu.